Lendify – bygg din egen bankverksamhet

Letar du efter alternativa investeringar som inte är korrelerade med börsen och dess avkastning? Då kan tjänsten vara ett utmärkt alternativ för dig! Lendify.se är en relativt ny tjänst som erbjuder en plattform för människor som söker avkastning på sitt sparkapital. Tack vare plattformen så kopplas dessa långivare ihop med privatpersoner som söker lån. Privatpersonerna har en god ekonomi (genomsnittlig årsinkomst på 400 000kr) och du kan se mycket information om vad låntagaren tjänar, personens levnadssituation och hur personens familj ser ut.

Beroende på olika parametrar som t.ex. lånets längd, låntagarens kreditvärdighet m.m. så blir du erbjuden en förväntad avkastning på 3,50-8,20%. Använder du dig dessutom av  Autoinvest-funktionen så kommer dina räntebetalningar att återinvesteras automatiskt i nya lån och du får en ränta på ränta-effekt. Dessutom erbjuder bolaget en försäkring i deras kreditfond (läs mer om  kreditfonden). Det betyder att bolaget täcker eventuellt missade inkomster om någon av låntagarna inte betalar sina lån.

Lendify omdöme

Lendify är fortfarande mycket nytt och saknar ännu mycket referenser och omdömen. En löpande recension skrivs på bloggen www.västkustinvesteraren.se som driver en Lendify-portfölj. Riktiga pengar är investerade och alla inlägg skrivs som en ett aktivt omdöme. Portföljen består av ett 30-tal lån.

Lendify fördelar

Tjänsten är inte korrelerad mot börsen, därav fungerar den utmärkt som alternativ investering för att diversifiera dina risker. Den andra fördelen är att tjänsten betalar ut ränta + amortering löpande varje månad och du skapar därmed ett mycket bra flöde av inkomster .
Som vi nämnde längre upp så har bolaget försäkrat upp sin tjänst genom att Lindorff har gått in som backup lösning om bolaget skulle gå i konkurs. Om ni använder er av Lendify Autoinvest så skall deras kreditfond täcka missade utbetalningar från låntagarna. Kom ihåg att det är mycket viktigt att ni läser på om villkoren när det kommer till Kreditfonden.

För att få tillgång till mer information och vilka lån som finns att investera i så behöver du öppna ett konto med hjälp av Bank-ID (går på ett par minuter och är givetvis helt gratis).

Lendify – en marknadsplats för lån

  • Matchar digitalt investerare som söker avkastning med kreditvärdiga privatpersoner som vill låna.
  • Tillstånd från Finansinspektionen.
  • Backup-tjänster från Lindorff för att skydda investerarna.
  • Några av Sveriges främsta entreprenörer som ägare.

Inlägget är inte sponsrat men innehåller samarbetslänkar

Back to top button