Blogginlägg

Ordna aktieträff i Göteborg

Att investera i aktier är lönsamt i längden – förutsatt att du vet vad du gör och inte tar större risker än vad du har råd med. När du investerar i aktier är det inte bara din ekonomi som påverkas, du upptäcker också snart att du blir mer allmänbildad och även intresserad av omvärlden, näringslivet och samhället i stort. Aktiekurser påverkas av mycket och genom att hänga med i nyheter från de företag du äger aktier i och i samhällsutvecklingen i stort blir du en bättre investerare för att du kan göra bättre analyser.

Träffa likasinnade

I Sverige är det tyvärr inte så vanligt att man pratar ekonomi. Många tycker att det är något man bör hålla för sig själv och ofta tycker många också att ekonomi är tråkigt, jobbigt och ett måste. Men handlar du med aktier vill du ju kunna diskutera dina funderingar kring bolagen och konjunkturen med andra och då gäller det att hitta insatta personer som också har intresse och kunskap om aktier och handel med dessa.

För att hitta aktieintresserade personer att prata och umgås med kan du söka upp möjliga aktieträffar, t.ex. i Göteborg om du bor där. Aktiespararna Göteborg Väst brukar ordna träffar för sina medlemmar, men du kan även gå på event hos olika banker eller lite mer privata träffar hos aktietwittrare i Göteborgsområdet.

Ordna egen aktieträff

När du har hittat ett gäng aktieintresserade Göteborgare kanske det vore roligt att träffas ännu mer privat än hos Aktiespararna eller på en bank. Varför inte ordna en aktieträff hemma hos dig, antingen själv eller tillsammans med några aktievänner?

Har du inte plats hemma är en smidig lösning att hyra ett partytält som du kan ställa upp i din trädgård eller på en gemensam yta som din bostadsrättsförening har tillgång till om en sådan finns. Det går också att hyra stolar, bord och ordna catering så att du kan fokusera på aktiepratet och inte på att laga mat, fixa och städa.

Vad gör man på en aktieträff?

En aktieträff behöver inte vara så formell. Med många gäster som är intresserade av samma ämne kommer samtalet ganska naturligt. Du kommer garanterat att få höra om nya aktier du själv inte tänkt på att investera i. Kanske är någon specialist inom just fastighetsområdet och kan berätta om hur olika fastighetsbolag påverkas av höjda räntor beroende på vilken typ av kunder, fastigheter och belåningsmodell de har? Känns samtalet ändå trögt kan du alltid ordna någon form av lekar och spel, kanske en tipsrunda med aktiefrågor? Våga träffas och prata aktier- det lönar sig både ekonomiskt och socialt!

Relaterade artiklar

Back to top button