Aktiehandel

Top 10 poddar och top 10 twitterprofiler inom börs

Om du är intresserad av aktiehandel och vill få en djupare förståelse för marknaden, då är det perfekta sättet att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna att lyssna på topp-10-poddar och följa topp-10-twitterprofiler inom börs. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt ett urval av de ledande finanspoddar och twitterprofiler inom branschen som ger expertkunskap, analyser och strategiska råd till investerare.

Topp 10 finanspoddar

1. Börspodden

En väldigt populär podd där du får lära dig mycket om börsen på ett mestadels roligt men lärorikt vis. Exakta ämnen kan variera en hel del och det är en podd värd att följa.

2. Fill or Kill

Twitterprofilerna Phukettrader och Lonewolf går igenom aktier och snackar om börsen. Målet är en underhållande men ändå lärorik podd, något man lyckats väl med. Deras egna förväntningar och gissningar förekommer också.

3. Börssnack med Hansén och Olavi

Denna podd fokuserar mer på teknisk analys, men glömmer inte bort den fundamentala analysen för det. Man tittar på enskilda bolag och börsen i allmänhet. En av anledningarna till poddens popularitet är deras ofta intressanta gäster.

4. Penserpodden

Denna podcast drivs av Penser Bank och tillsammans med deras analytiker och investeringsansvarige så får man höra från intressanta gäster, titta på enskilda bolag och annat relevant om börsen och finans.

5. Kvalitetsaktiepodden

Ola och Claes tittar på olika aktiecase i denna populära podd där många får aktieinspiration och idéer. Man sysslar främst med fundamental analys av olika bolag som har bra kassaflöden och historik.

6. Market Makers

Podcast som drivs av Niklas Aldén och Fabian Franzén, men man har också med gäster. Podden är väldigt bra för nybörjare men då det är en avslappnad och rolig podd så kan även erfarna investerare uppskatta upplägget.

7. EFN Marknad

En lite annorlunda podd som baseras på deras webb-TV avsnitt som du också hittar på nätet. Gäster inom finans intervjuas och det är inte uteslutande om börsen, även om det ofta är relevant för investerare.

8. Avanzapodden

Johanna och Niklas driver Avanzas podd där man tittar framför allt på sparande och privatekonomi. Väldigt bra för nybörjare och det finns ofta goda råd att hämta från podden.

9. Breakit Podcast

Breakits Podcast handlar inte bara om börsen utan du får en blandning av teknik, börs, ekonomi och annat kring dessa ämnen. För investerare så är inte alla avsnitten lika relevanta men det är värt att ta sig en titt när ett nytt avsnitt släpps för att se om det är intressant för just dig.

10. Antiloop Podcast

Du får bland annat lära dig mycket om kryptovalutor, guld och andra investeringar än bara aktier. Kan vara lärorikt men innebär också att den kan kännas komplicerad för nybörjare.

Topp 10 bästa konton på finanstwitter

1. Nicklas Andersson @Investeraren

Jobbar åt Avanza och återfinns bland annat i deras podd, erfaren inom sparekonomi.

2. Anna Svahn @AnnaSvahn_

VD på Antiloop Hedge och erfaren inom bland annat guld och Bitcoin.

3. Albin Kjellberg @aktiealbin

Aktiealbin frilansar åt bland annat EFN och arbetar med videoproduktioner om just ekonomi.

4. Alexander Gustafsson @alexandergust

Bra konto som bland annat delar mycket om just finans och börsen. Alexander är ordförande för Unga Aktiesparare och jobbar som investeringscoach på Nordnet.

5. Ara Mustafa @NordnetAra

Investeringscoach hos Nordnet och har ett underhållande Twitterkonto.

6. 40procent 20år @40procent20ar

Driver Börsdata och skriver om teknisk analys.

7. Frida Bratt @FridaNordnet

Sparekonom hos Nordnet, Årets Sparprofil 2022.

8. Miljonär innan 30 @miljonarinnan30

Aktiv trader sedan 2005 och blir kontinuerligt intervjuad i podcasts och hemsidor.

9. Karl-Mikael Syding @turemasing

Del av Antiloop Hedge och deras podcast tillsammans med Anna Svahn.

10. Tove Zander @zandertove

Ungdomsansvarig på Swedbank, bra för den som har barn eller som själv är ungdom. Perspektiv från en av Sveriges större banker.

Relaterade artiklar

Back to top button